Väliseestlanna jättis Tallinna haiglatele pärandi

15. august 2006, 16:58

Väliseestlanna Marianne Maimo Liljegren jättis Tallinna haiglatele pärandi kokku 1,6 miljoni Rootsi krooni suuruses summas.

16. augustil annab Rootsi advokaat Kjell Mellberg SA Tallinna Lastehaiglale ja AS Lääne-Tallinna Keskhaiglale (LTKH) üle Rootsis elanud väliseestlanna Marianne Maimo Liljegreni päranduse, kokku 1,6 miljoni Rootsi krooni suuruses summas.

Marianne Liljegreni poolt jäetud testamendis oli pärijatena nimetatud Nõmme Haigla allosakonnad: Nõmme Haigla Lastehaigla, Tallinna Nõmme Haigla ja Nõmme Sisehaiguste Haigla. Aastal 2001 lõpetati Nõmme Haigla tegevus ja selle baasil moodustati koos Pelgulinna ja Meremeeste haiglaga üks AS Lääne-Tallinna Keskhaigla. Erandiks oli lasteosakond, mille varad anti üle Sihtasutusele Tallinna Lastehaigla.

Testamenditäitja Kjell Mellbergi ja Rootsi ametiasutuste otsuse kohaselt on pärandisummad määratud lastehaigla hingamisteede infektsiooniosakonnale ja LTKH hooldushaiglale Nõmmel ning Mustamäe Polikliinikule, mis täidavad praegu testamendijärgsete pärijate ülesandeid.

Eelnevatel kohapealsetel kohtumistel tutvus Kjell Mellberg haiglate tööga ning jõudis veendumusele, et Marianne Liljegren oleks arengutest teadlik olles teinud sama valiku.

Marianne Liljegren, neiupõlvenimega Põld, suri lesena 78 aasta vanuselt aastal 2003. Tema seadusejärgne pärija oleks olnud Rootsi riik.

Põhjuseks, miks vanaproua võis valida pärandisaajateks just eelpoolnimetatud haiglad, võis olla asjaolu, et ta oli sündinud Eestis ja veetis oma lapsepõlve Nõmmel.

Pärandi üleandmine toimub kolmapäeval, 16. augustil kell 16.00 Advokaadibüroos Luiga Mody Hääl Borenius.

SA Tallinna Lastehaigla poolt on pärandit vastu võtmas juhatuse esinaine Mall-Anne Riikjärv. AS Lääne-Tallinna Keskhaigla poolt juhatuse esimees Boris Kirt. Samuti mõlema haigla nõukogu tööd juhtiv Tallinna abilinnapea Merike Martinson, teatasid SA Tallinna Lastehaigla ja AS Lääne-Tallinna Keskhaigla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing