Rootsi rõivafirma H&Mi müük suurenes

ÄP 16. august 2006, 00:00

Euroopas suuruselt teise riiete jaemüüja Hennes & Mauritz AB kasum kasvas tänu allahindlustele juulis 2% võrra, kirjutas Bloomberg.

Kogukäive vastas analüütikute ootustele, suurenedes 11%.

"Hennes & Mauritzi suurusega ettevõtte jaoks on kaheprotsendiline kasv päris hea," kommenteeris JPMorgan Chase & Co analüütik Rebecca McClellan, kelle hinnang aktsiale on neutraalne. Ta lisas, et kriitiline on müügitrendide käekäik varasügisel ja talvel.

Ettevõttel oli juuli lõpus 1248 poodi, mis on 11% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Samas on firma teatanud, et kavatseb müügipaikade arvu juunist novembrini veel 100 võrra suurendada. Septembris avatakse ka edasimüügilepingu alusel esimene pood Lähis-Idas.

Juunis andis Hennes & Mauritz teada ka kavatusest rajada uus riiete jaemüügikett kallimate toodete jaoks, kui praegustest H&Mi poodidest osta võib. Uue keti esimesed kümmekond poodi avatakse juba järgmisel aastal.

Aktsia reageeris uudisele tõusuga ja avanes eile Stockholmi börsil 1,9% eelmisest sulgemishinnast kõrgemal, 269 Rootsi krooni tasemel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing