Tallink kinni naelutatud

Raivo Sormunen 16. august 2006, 00:00

Pärast 19. juulit on Tallinki aktsiatega kaubeldud pea kogu aeg 3,6 euro (56,33 krooni) all. Mõnel päeval on väärtpaber küll mõne eurosendi jagu antud tasemest läbi surunud, kuid see tõus on jäänud ajutiseks. Ka eile sulgus aktsia nn maagilisel tasemel.

Võib arvata, et aktsia püsib antud taseme juures kuni uute aktsiate märkimisperioodi lõpuni.

Ühelt poolt ei tahaks nimelt uskuda, et emissioonikorraldajad lasevad märkimisperioodi jooksul Tallinki aktsial langeda alla märkimishinna (55 krooni = 3,515 eurot).

Teisalt paistab 3,6 euro juures olevat vastupanutase (suurem müügiorder).

Esmaspäeval noteeritud Tallinki aktsia märkimistõendiga tehti eile kaupa 0,06-0,08 eurol (0,94-1,25 kroonil).

Siinjuures tahaks märkimistõendit müüvatele väikeinvestoritele südamele panna, et nad kontrolliks, kas müügist saadud tulu ei ületaks panga teenustasu. Näiteks 50kroonine teenustasu nullib täielikult umbes 50 märkimisõiguse müügi. Eile registreeriti aga börsil mitmeid alla 50kroonise käibega tehinguid.

Suurem müügiorder (sedapuhku siis tasemel 13,10 eurot = 204,97 krooni) hoiab praegu tõusmast Baltika aktsiat. Eile ei suutnud taset murda ka enam kui 8 miljoni kroonine päevakäive. Olukord on sarnane nädala-paari taguse ajaga, kui Baltika aktsia ei suutnud hoolimata ostusurvest pikka aega 13 eurost (203,41 kroonist) läbi ronida.

Tugevalt näitas käivet (7,5 miljonit krooni) eile veel ka Eesti Ehituse aktsia. Seda tänu ühele suurele plokktehingule (67 300 aktsiat), mis andis üle 95 protsendi ehitusfirma aktsiakäibest.

Lisanimekirjas vajab äramärkimist väikespekulantide jaoks hiljuti taasavastatud Klementi aktsia, mis tõusis 68 000kroonise käibe juures 12,6%, tasemeni 2,95 eurot (46,16 krooni). Nii kõrget hinda Klementi aktsia eest pole vist veel keegi kunagi maksnud (vähemalt sellel sajandil).

Klementis on toimunud pööre paremusele ja oodatakse heade uudiste jätku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:11
Otsi:

Ava täpsem otsing