Venemaa annab järele

Raivo Sormunen 16. august 2006, 00:00

Esmaspäeval viimase kolme kuu kõrgeima tasemeni tõusnud Venemaa aktsiaturg andis eile veidi järele, kuna nafta hinnalangus lõi riigi kütusesektori aktsiaid.

Üleeile päevasiseselt 1671 punktini tõusnud Venemaa kauplemissüsteemi RTS indeks liikus eile õhtul 1640 punkti kandis ehk ligi pooleprotsendises miinuses.

Riigi suurima naftatootja Lukoili aktsia taandus 1,7% ja maailma suurima maagaasitootja Gazpromi väärtpaber 1,4%. Veidi suuremas miinuses (-1,9%) oli riigi suuruselt neljas naftatootja Surgutneftegaz, mis teatas esmaspäeval, et firma teise kvartali kasum jäi rubla tugeva kursi tõttu 17% lahjemaks kui aasta eest. Alfa Bank alandas Surguti aktsia "osta" soovituse "hoia" peale.

"Venemaa turg jälgib nüüd pingsamalt nafta hinda, mis jätkab täna langust," kirjutas oma päevakommentaaris Uralsib Financial Corp.

Nafta on maailmas kergesse langusse vedanud esmaspäeva hommikul sõlmitud relvarahu Iisraeli ja Hezbollah' jõudude vahel ning naftakontserni BP Plc otsus jätkata oma USA suurimal naftaväljal poole võimsusega tootmist.

Suures languses olid telekomifirmade aktsiad, sest Interfax raporteeris, et valitsus ei müü veel Svyazinvesti aktsiapakki. Riigi majandusminister German Gref ütles, et nad on siiski endiselt huvitatud riikliku fikseeritud telefonimonopoli aktsiapaki müügist (riigile kuulub 75% aktsiatest). Kuna valitsus on 1997. aastast peaaegu igal aastal oma müügihuvi tunnistanud, ei jäänud investorid sellise vastusega rahule.

Sideoperaatorite aktsiahinnad langesid uudise peale märkimisväärselt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing