ÄL: Tiit Vähi: sihikul on Narva-Jõesuu

16. august 2006, 07:33

Tiit Vähi hakkab Narva-Jõesuusse luksushotelli ehitama.

Koos temaga valmistuvad kuurortlinna ehitusbuumiks kümned ettevõtjad, kirjutab Ärileht.

Tallinna poolt Narva-Jõesuusse sisse sõites on kohe vasakut kätt esimene kompleks tondilosse, uueks omanikuks Vähi äripartner Sillamäelt Andrei Katkov. Siia peab tulema uhke spaahotell. Natuke maad edasi laiub kümnekorruseline haigutavate aknaavadega telliskivihoone – selle asemele kerkib Egeria Kinnisvara spaahotell. Kohe kõrval asub Eesti päritolu imeinvestoriks peetava Steve Jürvetsoni kinnisvarafondi krunt. Ja nii edasi ja nii edasi.

Vähi 'varemed' on linna südames – ajalooline kuursaal. Otse ukse eest viib promenaad mere äärde. Vanadelt fotodelt näeb kunagist, Alveri-Trummali arhitektibüroo joonistelt tulevast hiilgust.

Kuursaali ühte tiiba on kavandatud butiigid, kasiino ja söögikohad. Teise tiiba 200 numbrituba. Kahe tiiva vahele suur talveaed. 'Tärne ma ei tea, aga midagi šikki,' ütleb Vähi. Ka rahast rääkides jäädakse kidakeelseks. 'Kohustuse võtsime 50 miljoni peale,' poetab Silmet Kinnisvara juht Tõnis Seesmaa. 'Alla saja miljoni ei tee küll midagi,' kontreerib Vähi.

Hiljem mööda mereäärt jalutades räägivad ärimehed ka Narva-Jõesuu probleemidest. 'Krunte pole peaaegu üldse saada,' ütleb Vähi. Linnapea Andres Noormägi teab, mis on mureks: 'Meil on tegelikult tohututes kogustes eikellegimaad. Tahame selle munitsipaliseerida ja siis käibesse lasta.'

Sellel sügisel hotelliehitust alustava Egeria Kinnisvara juhatuse liige Tiit Veski räägib vananenud infrastruktuurist ja venestunud elanikkonnast. Ka Vähi tahab näha rohkem Eesti riiki, politseinikke, ametnikke, kooli: 'Muidu linn pätistub.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing