PM: Rahvaliit tugevdab Tallinna linnavõimu

16. august 2006, 07:59

Rahvaliidu ja Keskerakonna vahelise lepingu üks punkte näeb ette koostööleppe sõlmimist Tallinnas. Kumbki erakond ei välista ka koalitsiooni moodustamist.

Nii Rahvaliidu teabejuht Agu Uudelepp kui ka linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Elmar Sepp ütlesid Postimehele, et kuigi koostöö ei tähenda tingimata koalitsioonilepet, on see võimalus olemas. 'Millise vormi koostöö võtab, on veel vara öelda,' märkis Sepp.

Uudelepa sõnul algab koostöö teemadel üksikasjalikum arutelu siis, kui volikogu pärast suvepuhkust kokku tuleb.

Tema sõnul tuleb Rahvaliidul edasise arutelu juures kindlasti arvestada, et volikogus ollakse ühises fraktsioonis sotsiaaldemokraatliku erakonnaga.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni nõunik Jaak Juske sõnul on Rahvaliit kinnitanud jätkamist ühise fraktsioonina opositsioonis. 'Kui Rahvaliit aga Keskerakonnaga koalitsiooni läheb, siis on meie koostöö kindlasti lõppenud.'

Postimehe andmetel on kahel erakonnal siiski plaanis ühise võimuliidu moodustamine pärast uue eelarve vastuvõtmist ja Rahvaliit on huvitatud vähemalt ühest linnaosavanema kohast. Räägitakse ka praeguse linnapea Jüri Ratase asendamise teemal Põhja-Tallinna linnaosa vanema Vilja Savisaarega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing