Venemaa võib Maþeikiu Naftat varustava naftajuhtme sulgeda

ÄP 17. august 2006, 00:00

Agentuurile Bloomberg antud intervjuus ütles firma asedirektor Sergei Grigorjev, et 42 aastat vana torujuhe töötab vaid viiendiku võimsusega ning on oma ekspluatatsiooniaja ületanud. Grigorjev keeldus ütlemast, kas torujuhe on kavas sulgeda.

Maþeikiai naftatehas ei ole juulikuisest lekkest saadik torujuhtme kaudu naftat saanud. Alternatiivina saab tehas tuua naftat tankeritega Primorski sadamast. "Me saame jätkata täisvõimsusel kogu aasta," ütles Bloombergile Maþeikiu Nafta pressiesindaja Giedrius Karsokas.

"Kui naftatarned Maþeikiu Naftale torujuhtme kaudu lähinädalate jooksul ei taastu, on alust järeldada, et katkestuse on tinginud pigem poliitilised kui tehnilised põhjused," kommenteeris sel nädalal reitinguagentuur Fitch.

Leedu valitsus otsustas tänavu Maþeikiu Nafta enamusosaluse müüa Poola naftakompaniile PKN Orlen. Huvi tundsid ka Vene naftakompaniid Lukoil ja TNK-BP.

Maþeikiu Nafta varustamine tankerite abil lisab tehase jaoks naftabarreli hinnale 1,5-2 dollarit, ütles investeerimispanga Troika Dialog analüütik Valeri Nesterov. "Arvestades praegust nafta kõrget hinda ei ole see väga hull," ütles ta.

Teade Sõpruse torujuhtme võimalikust sulgemisest langetas eile Maþeikiu Nafta aktsiat 7,43% 7,6 litile, vahendas Bloomberg.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing