Börsiülevaade: elav huvi Saku Õlletehase vastu

17. august 2006, 14:49

Täna oli tunda märgatavat huvi kasvu Saku Õlletehase aktsia vastu, mille päevakäive küündis veidi üle 3 miljoni krooni.

Viimati näidati õlletehase vastu sellist huvi üles enam kui kuu aja eest ja üldse on käimasoleval aastal olnud Sakul tänasest suurema käibega päevi vaid viis.

Aktsia hind liikus päevaga üles ligi ühe protsendi, lõpetades 10,55 eurol (165,07 kroonil). Lõviosa päevakäibest toimus 10,55 eurol, kus väljas oli üks suuremat sorti ostuorder, millest müüjad ei suutnud end läbi müüa.

Saku Õlletehas aktsia on käimasoleval suvel liikunud vaikselt 9,5 eurolt 10,5 euroni. Tegemist on ühe huvitavama tegijaga, kel veel teise kvartali tulemused avaldamata. Juulis teatati, et Saku Õlletehas on kasvanud kohalikul õlleturul oma turuosa aastaga 44,6%lt 46,5%ni.

Täna tuli oma majandustulemustega välja ka Saku Õlletehase konkurendi A. Le Coq emafirma Olvi. Soome õlletootja pressiteate andmeil kasvas nende Eesti üksuse käive ja tegevuskasum esimesel poolaastal vastavalt 22,7% ja 18,6%.

Arvata võib, et turuosa kasv ja ilus ilm viivad Saku tugeva kvartalitulemuseni. Möödunud aastast on õlletehasel ette näidata 194,7 miljoni kroonine käive ja 32,6 miljoni kroonine maksude-eelne kasum. Teise kvartali tulemusi on börsifirmadel veel aega avaldada 31. augustini.

Viimase nädala jooksul võimsalt rallinud Eesti Ehituse aktsia seisis täna 7,2 euro (112,66 krooni) peal paigal. Käivet tehti seekord taas aga igati korralikud 9,3 miljonit krooni. Pärast 8. augustil avalikustatud kvartalitulemusi on kaubeldud juba ligi 521tuhande ehitusfirma aktsiaga, mis moodustab 3,4% ettevõtte aktsiakapitalist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing