EPL: Falcki kontolörid trahvivad kesklinna koduhoovides

17. august 2006, 08:03

Falck avastas hiljuti seaduselünga, mis võimaldab trahvida hoovi pargitud autosid.

Taolisel viisil karistada saanud endine kohtutäitur Reet Vokk on otsustanud asuda võitlusesse Falcki tegevuse vastu. Tema sai trahvikviitungi omanikuks, külastades ilusalongi. Parkinud oma auto harjumuspäraselt Raua tn 19 ja Pronksi 7/9 asuvate majade vahelisse hoovi, tekitas trahvikviitung Vokis imestust ning pahameelt, kirjutab Eesti Päevaleht.

Märke lugedes on auto parkimine hoovi lubatud 25 meetri ulatuses valdaja loal. Tema saadetud kaevet ei rahuldatud ning trahv jäi jõusse.

Ilusalongi töötajate sõnul on suur trahvilaine uus nähtus. Varem said ilusalongi kliendid muretult hoovi parkida. Nüüd on salongis saadaval parkimispiletid, kuid osavad inspektorid on võimelised kibekiiresti ajavahemikul, mis kulub autost väljumise ning pileti ostu jaoks, koostama protokolli ning kaduma sündmuspaigalt

Õigusaktis on kirjas tasulise parkimise tsoonid. 'Tuleb välja, et ka hoovid kuuluvad tasulise parkimise piirkonda ning see annab trahvijatele õiguse kas või üle aia ronida majaelanikele protokolli koostama.' Seda juhul kui sinna hoovi jääb näiteks mõni riigile kuuluv hoone.

Falcki avalike suhete direktor Andres Lember toob aga võrdluse bussijänestega – võib ju sõita korrapäraselt piletita, aga kui vahele jääd, tuleb tasuda trahv.

'Tasulise parkimise ala märgistamine on aga linna mure,' õigustab Falcki avalike suhete direktor Andres Lember parkimiskontrolöride tööd.

Küsimuse peale, kas edaspidi asub Falck autosid trahvima ka aiaga piiratud hoovides, viitab Lember seadusele, mis keelab avalike parkimiskohtade ligipääsu piiramist – seega ei tohi majad, mis jäävad tasulise parkimise piirkonda, hoovi tõkkepuud või aeda paigaldada. Kontrolöridel peab olema tagatud pääs pargitud autodeni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing