Hiina on maailma suurim terase eksportija

17. august 2006, 14:12

Selle aasta esimese kuue kuuga on Hiinast saanud maailma suurim terase eksportija.

Läinud aasta sama perioodiga võrreldes kasvas eksport 22% 18,9 miljonile tonnile, näitavad Londonis asuva Iron and Steel Statistics Bureau (ISSB) andmed. Läinud aastal oli Hiina terase eksportijana maailmas viiendal kohal.

ISSB hinnangul on suurimate eksportijate seas teisel kohal Euroopa Liit 17 miljoni tonniga. Euroopa eksport on läinud aastaga võrreldes kasvanud 5%, edestades Jaapanit kolmandal kohal 0,4 miljoni tonniga.

Neljandal kohal on suurimate teraseeksportijate seas Venemaa 15,1 miljoni tonniga ning viies Ukraina 14,8 miljoni tonniga, vahendab Dagens Industri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing