KIA 'eurooplane' saab nimeks CEED

Ardo Kalda 18. august 2006, 00:00

Eelmisel nädalal avaldas Äripäev uudise KIA uue Euroopa turule suunatud mudeli ED kohta. ED oli siiski kontseptauto nimi ja sel nädalal anti teada: tootmisse läheb masin nimega CEED.

CE sümboliseerib mudeli pärinemist Euroopa Liidust ning ED tähistab sõnapaari "Euroopa disain". Seega jäeti nimele ikka kontseptautost midagi külge. Kia Motorsi Euroopa regiooni asepresidendi Jean-Charles Lievensi sõnul on CEED lühike, dünaamiline ja innovatiivne nimi.

"See on ebatavaline nimi, mis rikub autotööstuse tavasid. Üllatav nimi autole, mis on mõeldud jahmatama meie konkurente ja rõõmustama kliente. Ma olen kindel, et see nimi paneb inimesed Kiast rääkima ja on kerge meelde jätta," lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing