Kõige kõrgem restoran Fahle

Heidi Vihma 18. august 2006, 00:00

Restoran ja kogu maja on saanud nime kunagiselt paberi- ja tselluloosivabriku omanikult Emil Fahlelt. Fahle olevat 1895. aastal tulnud Saksamaalt Tallinna, taskus ainult viis rubla. Eelmise sajandi kahekümnendateks aastateks oli nutikas ja töökas mees saanud Eesti üheks rikkamaks ja mõjukamaks meheks.

Ehk toob Fahle nimi õnne ka uuele restoranile, mis tegi uksed lahti just siis, kui Tartu maantee remondiks suleti. Hea asukoht, (praegu veel) lahedad parkimisvõimalused ja meedia kaudu tuttav peakokk Martti Koppel võiksid olla piisavad eeldused edukaks tegevuseks.

Kõigepealt on avarate akendega kohvikuruum. Aknast küll õieti kuhugi vaadata pole, akna taga on parkla. Siis on kaks restoranisaali, üks neis köögiga ühenduses. On ka sigarituba ja veinituba.

Muidu moodsas sisekujunduses (autoriks Tiina Teng) on viiteid maja ajaloolisele minevikule: paekivist seinad, kus ühes kohas veel kunagise happevanni söövitavaid jälgi näha, vanade fotodega kujundatud valgustid, ajalooline mööbel sigari- ja veinitoas. Sigaritoa televiisoris jookseb pildiprogramm tselluloosivabriku minevikust. Seintel Evald Okase graafilised lehed. Taustaks mahe bossa.

Kohvikus on peale pagari- ja kondiitrileti ka oma tõsisema toidu menüü, siin saab salateid, pastat ja grillroogasid. Silma jäävad kalmaaritindiga värvitud spagetid kana ja köögiviljadega ning kolmevärviline pasta suitsupeekoni, tomati ja küüslauguga.

Lõunamenüüd pakutakse kell 11-14, päevasupp maksab 35 krooni, praad 69 krooni, pasta 49 krooni. Ümberkaudsete büroode töötajad näivad olevat uue söögikoha juba omaks võtnud.

Restorani ? la carte menüüs hakkab silma hea kalavalik - on koha, merilesta, merikuradit ja lõhet. Liharoogade juures on põnevad marjakastmed: seafileel on kirsi-konjakikaste, tournedos'l vaarikakaste, lambakarreel pohlakaste, metspardil põldmarjakaste. Pearoogade hinnad algavad 150 kroonist.

"Meil on mõjutusi itaalia, prantsuse, hispaania, aga ka vene köögist, ühtegi rahvuskööki ei taha me puhtal kujul välja pakkuda. Püüame erinevaid asju niimoodi kokku panna, et endale meeldiks ja teistele sööjatele kah meeldiks. Oluline on värske tooraine ja hea maitse," kommenteerib peakokk Martti Koppel menüüd.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing