Nokial sees hea minek

Raivo Sormunen 18. august 2006, 00:00

Euroopa börse vedas eile üles IT-sektor eesotsas Nokiaga, mis liikus hommikul juba üle 2protsendises plussis, kuid andis päeva peale mõnevõrra oma tõusust käest.

Sel nädalal on maailma suurima mobiiltelefonide tootja aktsia kosunud juba 9% ringis ja jõudnud tasemeni, kus viimati tiirutati juuni alguses.

Otseseid tõusupõhjuseid pole Nokia iseenesest andnud. Peamiselt on tegu kogu turul tekkinud positiivse meelestatusega, mis on tekkinud viimastel päevadel tänu märkidele, et USA keskpanga baasintressimäärade tõstmine võib olla selleks korraks ühel pool. Ehk laenuraha enam kallimaks ei muudeta ning see annab ettevõtetele parema eelduse ka edaspidi korralikku kasumikasvu näidata.

FactSet Research Systemsi andmeil oodatakse Stoxx 600 indeksisse kuuluvatele ettevõtetele käimasolevaks aastaks keskmiselt 13,5protsendist kasumikasvu, samas kui alles kuu aega tagasi olid ootused 11 protsendi peal.

Eile andis turule põhjust tõusta Hewlett-Packard, mis tuli kolmapäeva hilisõhtul välja tugeva majandusaasta kolmanda kvartali kasuminumbriga. Arvuti- ja printerite tootja teatas lisaks ka veel loodetust paremast käimasoleva kvartali kasumiprognoosist ja otsusest osta tagasi 6 miljardi dollari eest omi aktsiaid.

Hewlett-Packard alustas eile New Yorgi börsil päeva 6protsendise tõusuga.

Ettevõtetest edenes Euroopas veel hästi Anglo Americani aktsia (2,7%, 2438 penni).

Investeerimispank Morgan Stanley tõstis aktsia reitingut, kuna Anglo tuli välja tugeva kvartalikasumiga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing