Roherock leidis hõlpsasti rahalist toetust

Pille Rõivas 18. august 2006, 00:00

Ürituse idee ja sisu väljatöötamine algas noortel juba eelmisel aastal, mis pandi paika üritus eesmärk ja sisu. Põhiteemaks valiti prügimajandus just seetõttu, et igal kevadel sulab lume alt välja hämmastavalt palju prügi ning metsaalused on kaetud prügiga.

Kuna üritus on planeeritud tasuta osavõtuga, siis oli vaja leida rahalist toetust. Selleks kirjutas noorsootöötaja Maret Pärnamets projektid erinevatele rahastajatele. Ühe kuu jooksul kirjutas ta 4-5 projekti.

Projektile rahastajate leidmine läks üllatavalt hästi ka Mareti enda jaoks. Viimane suur toetus saabus Hansapangalt augusti alguses. "Ma olin juba valmis selleks, et raha puudujäämise korral pöörduda kohalike eraettevõtjate poole," ütleb Maret.

Noorteprojekti juht kutsub üles noortegruppe julgemalt raha taotlema, sest sponsorrahad on olemas, vaja on vaid kirjutada projekt ning põhjendada selle kasutamist.

Tegemist on Keila noortekeskuse seni suurima üritusega. Kui igal aastal õnnestuks rahalise toetuse saamine nii hästi, oleks noored nõus seda kas või igal aastal tegema.

Hansapanga konkursi "Tähed Särama" esimesse vooru laekus ligi 300 taotlust, millest valiti välja 12. Hansapanga noortepanganduse osakonna juhataja Liis Kortsu sõnul osutus Keila noorte projekt üheks väljavalituks seepärast, et see oli üks neist, mis täitis kõige selgemalt "Tähed Särama" konkursi peamist eesmärki - noortelt noortele.

"Projekti eestvedajaks on noored ise, kes otsivad lahendust probleemile, mis on just neile endile tähtis," selgitab Korts. Siiski oleks väga ebaõiglane väita, et konkursile esitatud 300st projektist ainult 12 väljavalitut vastasid tingimustele. Tänavu toimub veel kaks konkursi vooru. Ühes voorus jagatakse noorteprojektidele 400 000 krooni.

Tasuta noorteüritus "Roherock - pane prügikasti!" toimub 30. augustil Keila Lauluväljakul algusega kell 16.00.

Ürituse eesmärgiks on tõsta noorte keskkonnateadlikkust põneva noortepäeva abil. Üles astuvad erinevad bändid, avatud on näitustetelk, toimuvad töötoad ja muud põnevat.

Hansapank: oluline on noorte initsiatiiv Hansapanga ja Noortepanga NPNK konkurss "Tähed Särama" toimub juba kuuendat aastat. Praegu on käimas 2. voor, mille tähtajaks on 30. september ja 3. voor algab 1. oktoobril.

Konkurss teemade või valdkonna valikule piire ei sea. Hindamiskogu väärtustab seda, et projekt oleks loodud noorte enda initsiatiivil ja sellest oleks kasu noortele endile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing