EPL: Hea meeaasta ei too mesinike kulude tõustes odavamat hinda

18. august 2006, 07:55

Hoolimata tänavusest heast meesaagist ei ennusta mesinikud meehinna langust.

'Mesinike kulutused iga aastaga tõusevad,' põhjendas Pärnumaa mesinik Ardi Asten, miks hinda ei saa alandada, kirjutab Eesti Päevaleht.

Asteni jaoks, kes müüb mett Rimi ketile, on hind tänavu täpselt sama mis mullugi. Keskmiselt kõigub kodumaise mee kilohind tema sõnul 70 ja 75 krooni vahel. 'Eks käest kätte müüjad löövad hinda alla,' sõnas Asten. 'Neid, kes meetootmisest elatuvad, see muidugi häirib.'

Mesindusettevõtte Meveda juhatuse liige Eda Tull märkis, et Võrumaalt võib saada kilose purgi ka 50 krooniga. 'Aga võttes meekilost alla 50 krooni, ei ela mesinik ära,' tõdes Tull. Keskmine hind jääb ka tema hinnangul ikkagi 70 krooni kanti. 'Võib-olla siis muutub midagi, kui salved saavad väga täis ja on vaja mesi maha müüa,' nentis Tull. Hetkel turustab ka Meveda mett sama hinnaga, millega möödunud aastal.

Mesinike seisukohast (suurenenud kulutused tööjõule, mesilaste söödale jms) võiks mee hind hoopis tõusta, ent sellele võimalusele tõmbab kriipsu peale kõva konkurentsi pakkuv importmesi. 'Mee omahind tõuseb iga aastaga,' väitis Asten.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing