Liibanoni börs nädalaga +6,7%

Raivo Sormunen 21. august 2006, 00:00

Liibanoni börs tegi möödunud nädalal viimase viie kuu kiireima börsitõusu, kuna Iisrael hakkas pärast esmaspäeval sõlmitud rahu oma relvajõude riigist välja viima.

"Turg reageerib sõjategevuse lõppemisele positiivselt. Kauplemine tuleb tagasi, nagu see oli enne sõja puhkemist," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Beirutis asuva Financial Funds Advisorsi finantsturgude juht Tareck Farah.

Liibanoni aktsiaturu liikumist jälgiv BLOM indeks tõusis nädalaga 6,7% ja lõpetas 1297 punktil. Alates aasta algusest on indeks liikunud kokkuvõttes nagu Tallinna börs (-1%), kuid viimase aastaga on Lähis-Ida riigi börsiindeks kosunud üle 37%. Kauplemine peatati Beiruti börsil 14. juulil ja taastati 1. augustil. Päev enne kauplemise peatamist langes börsiindeks üle 10 protsendi ja turul kehtestati piirangud, et tõkestada edasisi langusi.

Möödunud nädalal vedas turgu indeksi kaalukaim komponent Solidere. Ehitusfirma, mis ehitab üles 1975.-1990. aasta kodusõjas hävinud Beiruti kesklinna, rallis 9,9%, tasemeni 17,69 dollarit. Solidere tuli möödunud nädalal välja oma viimase kvartali tulemustega. Firma kasum hüppas 18,7 miljonilt 47,3 miljonile dollarile ja ettevõte ostis kvartali jooksul maad ning kinnisvara ligi kaks korda enam kui aasta eest.

Väga hästi esines ka pangandussektor. Riigi suurima panga BLOM Banki (varade maht 19,9 triljonit Liibanoni naela = umbes 160 miljardit krooni) aktsia kosus nädalaga 14% ja Bank Audi 11%.

Ligi viis nädalat kestnud sõda Iisraeli ja Hizbollah' jõudude vahel tappis vähemalt 1200 inimest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing