Omanikud müüvad Polytexi

Liis Kängsepp 21. august 2006, 11:05

Moskva omanikele kuuluva kangaste viimistlemisega tegeleva Narva ettevõtte, ASi Polytex.ee.Printing töö on täielikult peatatud ning ettevõte on müügis.

Ettevõtte tootmine seisab juba maist saati ning kunagisest 150st töötajast on täna tööl veel vaid 80, kes saavad varsti koondamisteate. Möödunud nädalal andis selleks loa tööinspektsioon, kirjutas Põhjarannik. Polytex.ee.Printing direktor Sergei Stretškov teatas Põhjarannikule, et vallandatud on kõik viimseni, kaasa arvatud administratsioon.

Samas pole Stretškovi sõnul juttu pankrotist. Ettevõte tegevus on peatatud, kuna aktsionärid, Moskva ärimehed, otsustasid oma tegevuse Eestis lõpetada. Miks selline otsus vastu võeti? Stretškov seda veel ei öelnud.

„Praegu on küsimus Polytexi müügis. Kuna küsimus on raske ja kallis, siis võtab selle lahendamine üsna kaua aega. Kuid arvan, et lähiajal me jõuame selleni,“ ütles direktor.

Pärast omanikuvahetust peaks ettevõte tööd jätkama, kuid pärast massilist koondamist on seda raske teha. Võimalik, et samalaadset tööd tegev Kreenholm tunneb koondatud tekstiiliviimistlusspetsialistide vastu huvi. Polytexi palgad olid aga Kreenholmi omadest kõrgemad.

Eelmisel nädalal pidanuks Viru kohtu Narva kohtumajas toimuma ASi Polytex.ee.Printing pankrotiistung. Avalduse esitas üks ettevõtte tarnijaid, Tallinna firma OÜ Levian Trade. Stretškovi sõnul õnnestus pooltel kokkuleppele jõuda ja seepärast viidi istung oktoobrisse üle. Direktor täpsustas veel kord, et vaatamata praegustele raskustele ei ole mingist pankrotist juttu.

Venemaa kapitalil põhineva ASi Polytex.ee.Printing viimistlusvabrik alustas tegevust 2002. aasta juunis ASi Nakro tehnopargi territooriumil. Ettevõte töötles nii puuvillaseid kui keerulisemaid kangaid kuni 500 000 jooksvat meetrit kuus. Osa toodangust läks alltöövõtjatest Narva õmblusfirmadele, Euroopa Liidu riikidesse müüdi umbes 75% kangastest ja õmblustoodetest, ülejäänu läks Venemaale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing