Leedu ähvardab sulgeda Kaliningradi suunduva raudtee

ÄP 22. august 2006, 00:00

Leedu välisministeeriumi teadet kinnitas ajakirjandusele ka riigi president Valdas Adamkus, kelle sõnul võib Leedu teha vastukäigu juhul, kui osutub tõeks versioon, et naftatarned Maþeikiaisse on peatatud poliitilistel põhjustel.

Samas väitis Adamkus, et raudtee remonditöid ei alustata poliitilistel kaalutlustel, vaid parandamaks rongide ja reisijate turvalisust selles raudteelõigus.

"Me oleme võtnud endale rahvusvahelise kohustuse tagada Kaliningradi transiiti, kuid peame samas tagama ka nende rongide ja reisijate turvalisust, kes reisivad läbi Leedu," teatas Adamkus, nimetades võimalikke remonditöid "loomulikuks protsessiks".

Venemaa sulges Druþba-1 naftajuhtme Leedusse suunduva haru 29. juulil, kui selle Brjanski ja Novopolotski vahelises lõigus avastati leke, mille tagajärjel oli loodusesse voolanud ligikaudu sada tonni naftat. Leedu kahtlustab aga, et Venemaa venitab praegu remondiga, sest Vene ettevõttele Jukos kuulunud suurosaluse Leedu naftatöötlusettevõttes Maþeikiu Nafta napsas endale Poola firma PKN Orlen.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing