Starman tegi suurima tõusu

Peeter Teder 22. august 2006, 00:00

Tallinna börsil oli eile suurim tõusja Starmani aktsia, mis kerkis 1,5 protsenti ja maksis 54,76 krooni (3,50 eurot).

Starmani aktsia kujunes 5,6 miljoni kroonise käibega ka enimkaubeldud aktsiaks. Lõviosa käibest andsid kaks päeva teisel poolel sooritatud tehingut. Ühes kõnealuses tehingus vahetas omanikku täpselt 50 000 aktsiat ja teises ligikaudu 50 000 aktsiat. Mõlemas tehingus oli ühe aktsia hind 54,76 krooni (3,50 eurot). Börsi ametliku kauplemisaja lõpul tuli Starman välja ka II kvartali heade majandustulemustega. Majandusaruande kohaselt kasvas Starmani kasum rohkem kui kolm ja pool korda.

Samas peab arvestama, et eelmise aasta II kvartali kasumit vähendas 4 miljoni krooni võrra firma aktsiate noteerimine börsil. Selle aasta II kvartali tulemust vähendas aga 1,4 miljoni krooni võrra tulumaks dividendidelt. Telekomifirma tulemust võib igati heaks hinnata, kuid samas kaupleb aktsia endiselt küllaltki kõrge valuatsiooniga - aktsia hinna ja ühe aktsia kohta tuleva kasumi suhe (P/E) on endiselt 20 lähedal. Selle näitajaga kuulub Starman endiselt suhteliselt kallilt hinnatud aktsiate hulka.

Käibe poolest teisel kohal oli börsil Eesti Ehituse aktsia, millega tehti tehinguid 4,6 miljoni krooni väärtuses. Ehitusfirma aktsia hind tõusis 1,4 protsenti ja aktsia sulgemishinnaks kujunes 114,22 krooni (7,30 eurot). Ligi poole aktsia käibest andis üks enne ametliku kauplemisaja algust sisestatud tehing 25 000 aktsiaga. Ilmselt oli tegu reedel kokkulepitud tehinguga, mis eile börsisüsteemi sisestati. Eesti Ehituse aktsia on viimastel kauplemispäevadel näidanud ilusat tõusu. Mullegi kuulub veidike selle firma aktsiaid ning paistab, et kui samamoodi edasi läheb, võib tegu olla spekulantide uue lemmikuga.

Suurim langeja oli Tallinna Kaubamaja aktsia, mis odavnes 2,3 protsenti ja maksis 66,81 krooni (4,27 eurot). Aktsia käive oli 30 000 krooni.

Enam kui miljoni krooni suuruse käibe saavutasid Eesti Ehituse ja Starmani kõrval veel Baltika ja Tallinna Vee aktsiad.

Börsi kogukäive oli 17,1 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing