Vene omanikud müüvad Narva tekstiilitöötleja

ÄP 22. august 2006, 00:00

Narvas asuva ettevõtte tootmine seisab juba maikuust saadik ning kunagisest 150 töötajast on praegu tööl veel vaid 80, kes saavad varsti koondamisteate. Möödunud nädalal andis tööinspektsioon selleks loa, kirjutas Põhjarannik.

Polytex.ee.Printingu direktor Sergei Stretškov rääkis Põhjarannikule, et vallandatud on kõik viimseni, kaasa arvatud ettevõtte administratsioon.

Samas pole Stretškovi sõnul juttu pankrotist. Ettevõte tootmistöö on peatatud, sest aktsionärid, Moskva ärimehed, otsustasid oma tegevuse Eestis lõpetada. Miks selline otsus vastu võeti? Stretškov seda veel ei öelnud.

"Praegu on küsimus Polytexi müügis. Kuna küsimus on raske ja kallis, siis võtab selle lahendamine üsna kaua aega. Kuid arvan, et lähiajal me jõuame selleni," ütles direktor.

Pärast omanikuvahetust peaks ettevõte tööd jätkama, kuid pärast massilist koondamist on seda raske teha. Võimalik, et samalaadset tööd tegev Kreenholm tunneb koondatud tekstiiliviimistlusspetsialistide vastu huvi. Polytexi palgad olid aga Kreenholmi omadest kõrgemad.

Eelmisel nädalal pidanuks Viru kohtu Narva kohtumajas toimuma ASi Polytex.ee.Printing pankrotiistung. Avalduse esitas üks ettevõtte tarnijaid, Tallinna firma OÜ Levian Trade. Stretškovi sõnul õnnestus pooltel kokkuleppele jõuda ja seepärast viidi istung üle oktoobrisse.

Venemaa kapitalil põhineva ASi Polytex.ee.Printing viimistlusvabrik alustas tegevust 2002. aasta juunis ASi Nakro tehnopargi territooriumil.

Ettevõte töötles nii puuvillaseid kui ka keerulisemaid kangaid kuni 500 000 jooksvat meetrit kuus. Osa toodangust läks alltöövõtjatest Narva õmblusfirmadele, Euroopa Liidu riikidesse müüdi umbes 75 protsenti kangastest ja õmblustoodetest, ülejäänu läks Venemaale.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing