Volvo juht ennetas aktsionäride nõudmisi

Lauri Matsulevitsh 22. august 2006, 00:00

"Meie 10protsendist kasvueesmärki pole võimalik orgaaniliselt saavutada. Oluline osa sellest tuleb ülevõtmiste kaudu," kommenteeris Volvo juht Leif Johansson.

Tema kommentaarid olid reaktsiooniks sellele, et grupp aktiivseid investoreid ja riskifonde on hakanud hiljuti Volvo aktsiaid turult kokku ostma. Arvatakse, et nad kavatsevad süüdistada Volvo juhtkonda konservatiivsuses ning veenda firmat maksma aktsionäridele dividende või ostma tagasi aktsiaid.

Johanssoni sõnavõtt pidi kriitikat ennetama ning veenma Volvo pikaajalisi aktsionäre. "Ajal, mil tööstusharus toimuvad muutused, otsustasime püssirohu kuiva hoida," sõnas ta. "Ma ei arva, et me siseneme uutele tegevusaladele, kuid võime kaaluda tootevaliku laiendamist."

Võimalikuks investeeringuks peetakse 13% osaluse suurendamist Jaapani veoautotootjas Nissan Diesel. Praegu on Volvol õigus oma osalus nelja aasta jooksul 19 protsendini tõsta, kuid Johansson ei välista osaluse suurendamist üle selle.

Lisaks peab Volvo koostööläbirääkimisi Hiina veoautotootja Dongfengiga. Samuti ei välista Johansson mõne veokitootja ostmist Venemaal juhul, kui on võimalik hea kokkulepe saavutada.

Volvol on huvid ka ehitusseadmete turul, kus ta on USA Caterpillari ning Jaapani Komatsu järel kolmas tegija.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing