PM: Kohus lõpetas Weroli pankrotimenetluse

22. august 2006, 07:56

Kohtunik lõpetas rapsiõlitootja Werol Tehaste suhtes algatatud pankrotimenetluse, kuid jätkuvad uurimised firma endiste juhtide tegevuse asjus.
Tartu maakohtu kohtunik Zakaria Nemsitsveridze allkirjastas määruse pankrotimenetluse lõpetamise kohta eile, kuid osapooltel on võimalus see otsus 30 päeva jooksul vaidlustada, kirjutab Postimees. 'Ma ei usu siiski, et seda tehakse, sest kõik osapooled esitasid avalduse menetluse lõpetamiseks,' rääkis Nemsitsveridze.

Weroli vastu esitasid pankrotiavaldused kolm ärimees Rein Kilgi osalusega firmaga Pere Leib Tootmine seotud ettevõtet. Augusti hakul sai Pere Leib aga pärast pikaleveninud Weroli erastamiskonkurssi firma omanikuks ja huvi selle pankroti vastu kadus.

Siiani on pooleli Weroli juhatuse liikme Henn Ruubeli tegevuse suhtes algatatud kriminaalasi, mille raames on talle esitatud esialgne kahtlustus. Ruubelile pannakse süüks seda, et ta kasutas ebaseaduslikult firma arestitud arveid ja esitas valeandmeid ettevõtte lepingute kohta.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Marge Püssi sõnul ei ole viimase kuuga väga palju edasi jõutud, praegu kontrollitakse Ruubeli tunnistusi. Väidetavalt tasus ta firma arestitud rahaga arveid ja omakasu motiiv teol puudus.

Küll rääkis Püss seda, et Ruubeli väitel tegid arestitud arvete kasutamisega algust juba eelmised juhatuse liikmed. Enne maikuud kuulusid Weroli etteotsa Helmo Hainsoo ja Robert Närska, neist viimane on pärast erastamist Werolis tagasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing