Pärnu PM: Raamatukogu ehitatakse lõpuni

22. august 2006, 08:09

Pärnu linnavalitsus kavatseb järgmise aasta jooksul Pärnu keskraamatukogu lõpuni ehitada.

Volikogusse saadetud lisaeelarve projektis on selleks tänavu seitse miljonit krooni, kirjutab Pärnu Postimees.

Kui palju 2002. aastal pooleli jäänud keskraamatukogu lõpuni ehitamine maksma läheb, ei taha Pärnu abilinnapea Raul Sarandi öelda. 'Ehitajad vaatavad seda numbrit ja pakuvad üks-kaks miljonit rohkem. Ütleme, et seitsmest miljonist ei jätku,' rääkis ta.

Linnavalitsus tahab sel aastal ehituse riigihanke välja kuulutada ja kui jõuab, siis tänavu ehitama hakata. 'Oktoobri lõpuks on raamatukogu ehitaja teada, mulle meeldiks, kui hoone oleks järgmise aasta septembriks valmis,' rääkis Sarandi.

Linnavalitsus loodab, et raamatukogu lõpuni ehitamine ei jääks üksnes linna kanda. Eile Pärnus käinud kultuuriminister Raivo Palmaru ütles, et ministeerium püüab raamatukogu lõpetamist toetada, kuid enne eelarve vastuvõtmist ei tahaks ta lubadusi jagada.

Kui Pärnu linnavalitsus kavatsused ellu viib, võib Pärnu keskraamatukogu külastaja järgmise aasta lõpus majast Endla teatrit ja Vallikääru uudistada.

2002. aastal pooleli jäänud ehitisest on välja jäetud konverentsisaal, kohvik, riidehoid, muinasjututuba ja teised hooneosad. Kolm puudujäävat hooneosa asuvad Akadeemia tänava ja Valli hotelli pool kolmes nurgas. Kui hoone lõpuni ehitada, ei kasutataks maja seina reklaamplakatite kleepimiseks, vaid see on nii maja eest kui tagant kaetud klaasiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing