Rahandusministeerium: Eesti majandus kasvab sel aastal ligi 10%

22. august 2006, 12:49

Täna rahandusministeeriumi poolt avaldatud majandusprognoosi kohaselt kasvab Eesti majandus käesoleval aastal 9,6%, samas inflatsioon kiireneb 4,5%.

Rahandusministri Aivar Sõerdi sõnul tugineb kasv sisenõudlusel ja ekspordil. 'Tarbimise jätkuv kasv toetub kindlustundele tuleviku ees,' selgitas ta.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul kinnitab avalikustatud majandusprognoos, et Eesti majandus on väga heas seisus. 'Lisaks õigetele otsustele seisab kasvava majanduse taga eelkõige Eesti inimeste töökus,' ütles Ansip.

Samas teeb muret inflatsiooni oodatust kõrgem kasvutempo. 'Inflatsiooni alanemise ootused pole täitunud,' tõdes Sõerd, kelle sõnul on nende prognoos muutunud pessimistlikumaks.

Eesti Panga teatel on kinnitab prognoos nende hinnangut, et lähiaastatel Eesti majanduse kiire kasv jätkub. Panga presidendi Andres Lipstoki sõnul on lähiaastatel oodata sisenõudluse kasvu aeglustumist, mis parandaks ka Eesti ekspordi ja impordi tasakaalu. Kaupade ja teenuste väljavedu peaks toetama meie välispartnerite majanduskasvu kiirenemine. 'Majanduse konkurentsivõime seisukohalt on oluline, et Eesti ettevõtted jätkaksid tootlikkuse suurendamist, hoides selle kooskõlas palgakasvuga,' ütles Lipstok ja lisas, et kuigi tarbijahindade kasv püsib mõõdukas, on Maastrichti inflatsioonikriteeriumi täitmine keeruline.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing