Jaapan 3 kuu rekordtasemel

Peeter Teder 23. august 2006, 00:00

Jaapani aktsiad tõusid eile viimase kolme kuu kõrgeimale tasemele, olulisemad tõusjad olid väärtpaberivahendajate ja autotootjate aktsiad. Nikkei 225 indeks kerkis 1,3 protsenti ja oli 16 181,17 punkti. Tõusis ka laiemalt Jaapani aktsiate hinnaliikumisi peegeldav Topix, mis kosus 1,1 protsenti ja oli 1641,77 punkti.

Väärtpaberivahendajatest tõusid enim Daiwa Securitiese ja Nomura Holdingsi aktsiad, mis kerkisid vastavalt 3,2 ja 3 protsenti. Väärtpaberivahendussektor oli Nikkei alamindeksitest suurima protsentuaalse tõusuga sektor. Autotootjatest tõusid enim Honda Motori ja Toyota aktsiad, mis kosusid vastavalt 1,8 ja 1,1 protsenti. Jaapani autofirmad koguvad kuulsust väikese kütusekuluga autode tootjatena.

Euroopa aktsiate hinnad eile õhtul langesid, olulisim langev sektor oli kindlustussektor, kukkusid ka kütusekompaniide aktsiad. Euroopa suurima kindlustusfirma Allianzi aktsia vajus 1,3 protsenti ja väärtpaber maksis 129,93 eurot. Suuruselt teise kindlustuskompanii Axa aktsia kukkus 2,5 protsenti, makstes 28,19 eurot. Kontinendi aktsiate hinnaliikumisi laiemalt peegeldav indeks Dow Jones Stoxx 600 kaotas oma väärtusest 0,2 protsenti, olles 329,95 punkti.

USA börsid alustasid eilset päeva kerge tõusuga. Olulisim tõusja oli Advanced Micro Devices (AMD), mis kerkis 3,7 protsenti ja maksis 24,27 dollarit, olles ka enim tõusnud aktsia Standard & Poor's 500 indeksis. AMD teatas, et keskendub järgmisest aastast äriklientidele ja loodab 2008. aastaks tõsta turuosa 30 protsendini. Investeerimispanga Bear Stearns analüütikud tõstsid ka AMD aktsiale antud soovitust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing