ÄL: Marcel Vichmann rajab Gruusiasse veinivabriku

23. august 2006, 07:48

Eesti tuntud ärimehed puhuvad elu sisse 150 aastat kasutult seisnud veinivabrikule Gruusias.

Go Grupi suuromanik Marcel Vichmann, Tallinki pearaamatupidaja Meelis Asi, kinnisvaraärimees Aivar Urm, transiidiärimees Arnout Dirk Lugtmeijer ja E.O.S.-i juhatuse liige Sergei Balõbin hakkavad Gruusias veini tootma ning seda Eestis müüma, kirjutab Ärileht.

Elu puhutakse sisse 150 aastat kasutult seisnud veinikeldrile ning selle kõrvale rajatakse tilluke tootmiskompleks. Kõigi eelduste kohaselt peaks eestlastele kuuluva Gruusia tehase toodangut maitsta saama umbes poole aasta pärast. Eestis registreeritud osaühing Larvento alustas tegevust möödunud aasta veebruaris.

Ärilehe andmeil on tegemist pooleldi hobiprojektiga, millesse kübeke äri siiski sisse segatud. Asjaosalised viitavad naljatades, et maailma mastaape arvestades olevat tegu nn pirukapoega. 'Meile meeldib üksteise seltskonnas lihtsalt klaasikest veini juua, see pole suur äri,' rääkis Lugtmeijer Gruziani külla rajatavast veinitootmisest.

Teised osalised on veel kidakeelsemad. 'See on puhas investeering. Äri. Ma ei pea sellest midagi rääkima,' näeb Tallinki pearaamatupidaja Meelis Asi Gruusia veinivabrikus siiski äri. 'Tänan teid huvi tundmast, kuid ma ei saa sellel teemal kommentaare anda,' lisab Sergei Balõbin.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing