PM: Riik tahab raudtee tagasiostu lähinädalail paika panna

23. august 2006, 07:59

Riik kavatseb lähinädalail ära otsustada Eesti Raudtee enamusosaluse tagasiostmise, mille eest ollakse ikka valmis maksma umbes 2,2 miljardit krooni.
Majandus- ja kommunikatsiooniministri nõuniku Heido Vitsuri sõnul tahetakse Baltic Rail Service"iga (BRS) võimalikult kiiresti kokku leppida ka aktsiate ostu tingimustes, kirjutab Postimees.

Vitsuri kinnitusel ei ole riik küll veel otsustanud, millist hinda ollakse nõus firma 66 protsendi raudteeaktsiate eest maksma, kuid see ei saa olla väga palju suurem riigi senisest pakkumisest, mis väidetavalt oli talvel 2,2 miljardit krooni.

'Hind on läbirääkimiste küsimus ning see võib olla vahepealse ajaga pisut tõusnud, kuid mingit drastilist muutust olla ei saa,' rääkis Vitsur. 'Meie eesmärgiks on ikkagi osaluse ost, olgu see siis juriidiliselt erastamislepingu lõpetamine või lihtsalt aktsiate tagasiostmine. Kohtus käimine nõuaks liigselt aega ja läheks lõppkokkuvõttes ka kallimaks.'

BRSi aktsionäri ja Eesti Raudtee nõukogu liikme Jüri Käo sõnul ei ole riik seni nende poole ühegi konkreetse ettepanekuga pöördunud. 'See on juba nii habemega lugu, et ma ei oska sellest midagi arvata,' lausus Käo. Nii ei soostunud ta ka ütlema, kui suureks hindab BRS oma aktsiapaki väärtust. Talvel küsisid nad riigilt väidetavalt 2,6 miljardit krooni.

Raudtee tagasiostmine on sees Rahvaliidu ja Keskerakonna hiljutises koostööleppes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing