Peitus läbi, ka Rahvaliit valis ida

Harry Tuul 24. august 2006, 00:00

Keskerakond on sõlminud koostööleppe Venemaa presidendi Vladimir Putini parteiga Jedinaja Rossija ehk Ühtne Venemaa. On võimalik, et Jedinaja Rossija toetab Keskerakonda ka rahaliselt, sest endiselt on teadmata, kes omandas 10 miljonit krooni maksvad kolmeaastased võlakirjad, mille Keskerakond lasi välja enne 2003. aasta valimisi.

Erakonna juhtkond ega võlakirjad emiteerinud investeerimispank LHV ostjaid ei avalikusta. Tundmatuks jääda sooviv investor võib seega olla ka Venemaa rikkaim ja viimases kvartalis ligi 100 miljonit krooni teeninud Putini partei, mille eesmärk on sõnastatud juba erakonna nimes ehk Keskerakond peaks vastutasuks aitama taastada ühtset Venemaad. Kas ka Eesti kuulub sinna?

Rahvaliidu juhid eesotsas vendade Reiljanitega on pikalt mänginud peitemängu ja püüdnud tõestada oma eestimeelsust. Küll on nad olnud pahased, et rahvuslased Isamaaliidust hävitasid põllumajanduse, kuigi Eesti on olnud majanduslikult üliedukas ja teda tuuakse teistele eeskujuks.

Siis püüdsid nad kaitsta Eesti krooni, teades, et selle edu taga on seotus algul Saksa marga ja hiljem euroga. Ning loomulikult on endine ENSV esimees ja kauaaegne Eesti Kommunistliku Partei juhtfiguur Arnold Rüütel esitlenud end režiimi seestpoolt õõnestajana.

Sõlmides aga pakti Putini partei koostööpartneri Keskerakonnaga, on Rahvaliit end lõpuks paljastanud. Ta on valinud tee itta ehk sinna, kust me pääseda tahtsime, kui end vabaks kuulutasime.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing