Nigeeriast pärit naine astus kohtu ette

Gert D. Hankewitz 24. august 2006, 16:03

Harju Maakohus alustas võltsitud passi kasutamises süüdistatava Nigeeria kodaniku Magerette Ubongi kriminaalasja arutelu.

Lisaks süüdistatakse Ubongi ütluste andmisest keeldumises prostitutsiooni vahendamise kriminaalasjas, milles teda kuulati üle tunnistajana.

Moskva kaudu Eestisse tulnud nigeerlanna ütles istungil, et ei tea oma sünniaega ega vanust. Nigeeriast saadetud dokumentide põhjal tuvastas keskkriminaalpolitsei uurimise käigus ta isiku Magerette Ubongina (22).

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Jüri Kasesalu süüdistuse põhjal tunnistas nigeerlanna end süüdi vaid võltsitud passi kasutamises. Tunnistajana ütlustest keeldumises ei tunnistanud ta end süüdi, kuna polevat Ubong.

Kohus kuulas täna üle tunnistajad ja süüdistatava.

Kohus otsustab 28. augustil, kas määrata ekspertiis, tuvastamaks, kas Magerette Ubongi passi fotol olev nägu ja kohtu ees seisev Ubongina tuvastatud süüdistatav on üks ja sama isik. Samal kuupäeval otsustab kohus ka, kas rahuldada Ubongi kaitsja Margo Noormani taotlus ning muuta Ubongi suhtes tõkendit (Ubong on olnud vahi all juba 9 kuud).
Kohtuistung jätkub 3. oktoobril.

Ubong peeti kinni 2005. aasta novembris Ikla piiripunktis, kui ta Kanada kodaniku võltsitud passi abil ületas Läti-Eesti piiri.

Keskkriminaalpolitsei püüdis teda tunnistajana üle kuulata kriminaalasjas, mis algatati seoses prostitutsiooni vahendamisega Tedre 3 asunud bordellis, kus Ubong osutas intiimteenuseid.Ubong keeldus antud asjas tunnistusi andmast, öeldes, et ta pole Ubong, vaid Faith Etiosa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing