Peaminister: parem jõuline majanduskasv kui eurole üleminek

Gert D. Hankewitz 24. august 2006, 14:04

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on Eesti liitumine eurotsooniga 2008 vähetõenäoline, sest olulisem on kiire majanduskasv kui eurotsooniga liitumine.

'Me peame olema tehniliselt valmis euroga liituma kohe, kui see on võimalik. Kuid ma kordan üle, et ei pea õigeks kunstlike meetmete kasutuselevõttu selleks, et kunstlikult alandada inflatsiooni ja selle teel kiiresti liituda euroga,' ütles Ansip neljapäeval ajakirjanikele, kirjutab ETV24.

'Kui on valida kiire majanduskasvu ja sellest loobumise vahel eurotsooniga liitumise nimel, siis meie oludes, kus elatustase on kaugel EL-i keskmisest, on meie eelistus kindlasti kiire majanduskasv,' sõnas Ansip.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing