Pangaaktsiad Euroopas tõusus

Peeter Teder 25. august 2006, 00:00

Aktsiad Euroopa turgudel tõusid eile mõjutatuna Saksamaa investorite äriusaldusindeksi oodatust väiksemast langusest. Saksa Ifo instituudi äriusaldusindeks alanes 105,6 punktilt 105 punktile. Analüütikud olid keskmiselt oodanud langust 104,8 punktile.

Tõusu juhtisid Banca Intesa ja Deutsche Bank. Itaalia üks suurimaid panku teatas, et võib ühineda väiksema konkurendiga, mille tulemusel moodustuks Itaalia suurim pank. Banca Intesa aktsia rallis 8,8 protsenti ja maksis 5,08 eurot.

Deutsche Banki aktsia kerkis 1,5 protsenti ja maksis 88,98 eurot. Tõusid ka teiste Euroopa pankade aktsiad. Kerkijate hulgas oli veel maailma suurima kellatootja Swatchi aktsia. Kellatootja raporteeris analüütikute ootusi ületanud majandustulemustest.

Langejatest oli olulisim Nokia, mis läks langusse pärast seda, kui uuringufirma Gartner teatas, et mobiilitootja on kaotanud turuosa konkureerivale Motorolale. Nokia aktsia odavnes 1,6 protsenti, makstes 16,19 eurot.

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt peegeldav indeks Dow Jones Stoxx 600 tõusis 0,4 protsenti, olles 331,53 punkti.

Ka USA aktsiaindeksid alustasid päeva tõusuga. Aktsiaid toetas kestvuskaupade raport, mille kohaselt kasvasid nimetatud kaupade tellimused juulis 0,5 protsenti.

Aktsiatest oli olulisim tõusja Ford Motor, mille kohta kirjutati ajakirjanduses, et firma asutajate perekond võib Fordi börsilt ära viia. Fordi aktsia tegi selle peale 4,4protsendilise hüppe ja maksis 8,10 dollarit.

Indeksitest kosus Standard & Poor's 500 indeks 0,2 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing