Julge elada enda valitud elu

Teeli Remmelg 28. august 2006, 00:00

Kuigi tänavu osales naisjuhtidega firmade TOPis varasemast enam naisi, on nende hulk siiski kaduvväike võrreldes meesjuhtidega ettevõtete ees. Seda just tippjuhtide hulgas - keskjuhtide seas on naisi rohkem.

Seega usaldatakse naistele pigem juhtkonna tehtud suurte otsuste viimist töötajateni kui osalemist suurte otsuste tegemisel. Kui rääkida tippu jõudnud naistega, siis tunnistavad nad, et pidid oma elus palju asju ümber hindama ja uued prioriteedid seadma.

Õnneks on hakanud ka Eestis naiste hulgas taanduma ennastohverdav mõtteviis, et ma pean suutma olla hea juht, suurepärane perenaine ja hea ema. Saadakse aru, et igal inimesel on oma elu ja teda teevad õnnelikuks erinevad asjad.

Kuigi ühiskonnas kõlab endiselt palju "traditsioonilisi" käitumisjuhiseid naisele - ära vaidle, ära räägi valju häälega, ära kritiseeri mehi -, julgetakse järjest enam välja näidata oma tegelikke soove ja arvamust ning elada teistest erinevat elu.

Kahjuks toetab Eesti ühiskond üsna nõrgalt veel naise juhirolli - lasteaiakohti napib, hea hoidja saamine on õnnemäng ja kui veel keegi ka koduabilise leiab, siis hoiab temast kümne küünega kinni. Kahjuks lähevad küll noored praegu pigem välismaale lapsehoidjaks kui nõustuvad sama tööd siin tegema.

Õnneks ei vaata enam tuttavad hukkamõistva pilguga, kui juhtivale kohale jõudnud naine kodutöödeks abilise palkab. Kuna häid juhte napib, siis tasub igati toetada naisi, kellel selleks raskeks tööks tahtmist ja oskusi jagub.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing