Tallinna ülikoolide rektorid nõuavad ühiselamute renoveerimist lisaeelarvest

28. august 2006, 17:26

Rektorid ootavad rahandus- ning haridus- ja teadusministrilt, et nad suruks ühiselamute renoveerimise 2006. aasta lisaeelarvesse, teatas Tallinna ülikool.

Eelmisel nädalal saatsid Tallinna Ülikooli rektor professor Rein Raud, Tallinna Tehnikaülikooli rektor professor Peep Sürje ja Eesti Kunstiakadeemia rektor professor Signe Kivi rahandusministrile Aivar Sõerdile ning haridus- ja teadusministrile Mailis Repsile pöördumise, milles palutakse ministritel selgelt vastata Tallinna ülikoolide ühiselamute renoveerimisprojekti rahastamise kohta.

“Väga suur osa meie ülikoolide üliõpilastest alustab ka seda õppeaastat ebasanitaarsetes ja avariiolukorras ühiselamutes,' seisab pöördumises. 'Peaksime rõõmustavaks õppeaasta alguse kingituseks,' lisavad rektorid, 'kui annaksite selgelt ja ühemõtteliselt teada oma suhtumisest projekti rahastamisse 2006. aasta lisaeelarvest täies mahus, või kui Te mingil põhjusel ei pea seda võimalikuks, siis kindla garantii, et projekt järgmise aasta eelarve arutelu protsessis ei seisku.”

Senini on rahandusministeerium kinnitanud valmisolekut rahastada kogu projekti 2006. aasta lisaeelarvest, kui haridus- ja teadusministeerium peab seda võimalikuks. Haridus- ja teadusministeerium aga on väljendanud positiivset suhtumist, kuid ei ole üheselt teatanud, kas peab seda projekti sedavõrd prioriteetseks, et 2006. aasta lisaeelarvesse mahutada.

Alates tänasest annavad Tallinna ülikoolide üliõpilasesindused omapoolse informatsiooni operatiivse levitamise eesmärgil esmaspäeviti ja neljapäeviti välja infolehte “Ühikad Korda”. Infolehte jagatakse ülikoolides ja ühiselamutes ning seda on võimalik lugeda internetiaadressilt <#www.esindus.ee/infoleht=http://www.esindus.ee/infoleht>.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing