Ennäe imet, riik näitas hambaid

Harry Tuul 29. august 2006, 00:00

Reeglina on riik halb peremees ja on seda korduvalt tõestanud. Küll laseb ta endale pähe määrida ülikalli rendihinnaga šokolaaditehase. Siis jääb jänni riigihankeid võitva ehitusfirmaga, kes järjekindlalt teeb lisatöid ja nõuab nende eest ka lisaraha. Ei suuda ennetada sadu miljoneid suhkrutrahvi.

Seepärast tundub lausa uskumatu, et keskkonnaministeerium suutis mitte üksnes koti pähetõmbamist vältida, vaid sai ka kasu. Jutt käib Rävala pst 8 kinnistu müügist, kus riik ei konutanud. Ta kasseeris nii algselt pakkumise võitnud Marcel Vichmannile ja Tiit Pruulile kuuluvalt OÜ-lt RealWAY kui ka Aivo Pärnale kuuluvalt ASilt Wipestrex Grupp pärast nende sisulist althüppamist kokku 63 mln kr tagatisraha, millele lisandub veel müügihind. Tõsi, enne rentis ministeerium aastaid hoonet üliodavalt välja, kuid parem hilja kui mitte kunagi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing