Rimi ja Prisma järjest kasumlikumad

Ralf-Martin Soe 29. august 2006, 00:00

Näiteks kasvas Rimi ja Prisma Peremarketite kasumlikkus mullu 2004. aastaga võrreldes üle kümne korra. Selver on saavutanud majandusaasta aruande järgi 50protsendise käibe kasvu juures ka 40protsendise kasumi kasvu.

"Peale vaadetes ligi kümnekordne kasumi kasv on tulnud ühinemiste sünergiast," rääkis Rimi Eesti tegevjuht Ruth Laatre, sest 2005. aasta andmed sisaldavad kõiki liitunud poode (näiteks ka Säästumarketeid). Samas on kasumlikkus kasvanud ka inimeste ostukorvi suurenemise tõttu, lisas Laatre.

Veel 2004. aastal kahjumit teeninud Comarket on 2005. aasta lõppseisuga napilt kasumisse jõudnud.

"Tegelikult oleks andmed veel paremad, aga teisel poolaastal algas meil kontori laienemine ning seetõttu suurenesid tööjõukulud," kommenteeris Comarketi juhatuse esimees Jüri Vips. Ta lisas, et olenemata selle aasta alguse väga kiirest palgatõusust on neil ka tänavu esimese poolaasta seis kasumlik. "Firma hakkab valmis saama ning me ei pea arenema enam kasumi arvel," rääkis Vips.

Ainsana oli 2005. aastal endiselt kahjumis leedukate VP Market, mis on aastaga läbi teinud erakordselt suure laienemise, kasvatades käivet enam kui neli korda ning samas vähendades kahjumit kaheksa miljoni jagu.

"Kahjum on tingitud kiirest laienemisest, tänu millele kahekordistasime mullu kaupluste arvu," kommenteeris VP Marketi avalike suhete juht Erkki Erilaid. Praegu töötab firma jooksva kasumiga ning eesmärgiks on lähiaastatel kiiresti areneda, lisas Erilaid.

OG Elektra näitab 2005. aasta tulemuste järgi nii parimat rentaablust kui ka kõige väiksemat personalikulu.

"Esitasite kurja küsimuse, et kõige madalama palgaga ettevõte üldse - Elektra - on meist palgataseme poolest mööda läinud," helistas Comarketi juhatuse esimees Jüri Vips, et parandada majandusaasta aruandest väljaloetavat töötasu. Nimelt on Comarketi aruandes erinevalt teistest kettidest tööjõukulu asemel töötasu, mis ei sisalda sotsiaalmaksu, ning uue pearaamatupidaja tõttu läksid personali alla ka dekreedis olevad ning osalise töökoormusega töötajad, näiteks tudengid või pensionärid.

"Liitmise tulemusel ei sisalda majandusaasta aruande näitajad organisatsiooni tegelikku käivet ja kasumit, sest Rimi ei konsolideerinud käivet ja kasumit liitmisel rida realt, vaid osaluse kaupa," selgitas Rimi tegevjuht Ruth Laatre.

Rimi ja Prisma andmed on esitanud firmad ise, sest äriregistris ei ole nende majandusaasta aruanne veel kättesaadav.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing