Kooli algus toob Tallinna ja Harjumaa tänavatele sada lisapolitseinikku

29. august 2006, 12:02

Põhja prefektuur teatas, et toob seoses läheneva 1. septembriga Tallinnas ja Harjumaal tänavatele sada lisapolitseinikku.

Tavalisest enam on politseinike väljas alates homsest kuni 1. septembrini, samuti 4. - 8. septembrini.

Politseioperatsiooni ajal on Tallinnas ja Harjumaal täiendavalt väljas üle saja Põhja prefektuuri politseiniku. Nii suurt septembrialguse operatsiooni nagu tänavu pole Tallinnas ja Harjumaal varem korraldanud.

'Kooliminevate laste ohutus ja liiklusriskide vähendamine on meile praegusel ajal esmane prioriteet. Seetõttu lähevad tänavatele ka politseinikud, kes igapäevaselt kabinettides töötavad,' ütles Põhja prefekt Raivo Küüt. 'Lisaks liiklusnõuete täitmise jälgimisele jagame ka infovoldikuid, et panna inimesi rohkem mõtlema oma liikluskäitumise võimalikele tagajärgedele.'

Küüdi sõnul on politseioperatsiooni eesmärgiks juhtida liiklejate tähelepanu nii tänavatele tulnud lastele kui üldisele liiklusturvalisusele. 'Septembri algus peaks tähelepanelikuks muutma nii autojuhid, kelle hoolimatusel võivad olla traagilised tagajärjed kui ka jalakäijad, kes oma käitumisega lastele eeskuju annavad,' ütles Küüt. 'Politsei soovitab lapsevanematele juba augusti lõpus koolitee koos lapsega läbi käia ning korrata praktikas üle liikluse põhitõed.'

Ohutut koolialgust aitavad tagada lisaks Põhja politseiprefektuurile Tallinna linn, kohalikud omavalitsused, turvafirma Falck ning vanavanemate ühing.

Eelmise aasta kahe esimese koolinädala jooksul hukkus Tallinnas ja Harjumaal 4 inimest, neist 2 jalakäijat. Vigastada saanuid oli 43. Septembris sattus õnnetustesse kolm last. Lastega juhtunud õnnetuste põhjused olid: ootamatult teele jooksmine, seisva sõiduki varjust teele astumine ja punase tulega tee ületamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing