PM: Tartu vana kaubamaja saab kümme korda suuremaks

29. august 2006, 08:02

Veel mõni aasta tagasi oleks teade 50 000ruutmeetrise äri- ja kultuurikeskuse ehitusest kesklinna suure osa tartlastest ohhootama pannud, aga ajad on muutunud.

Ehkki vana kaubamaja kohale rajatav linnaraamatukogu- ja ärihoone ei ületa oma ligi 50 000 ruutmeetriga 54 000ruutmeetrist Emajõe Ärikeskuse viimases etapis valmivat multikeskust, on see ometi röögatult suur, kirjutab Tartu Postimees.

Palju suurem kui samuti teispool teed asuv uus kaubamaja. Ligi kümme korda suurem kui praegune vana kaubamaja hoone.

Vanast kaubamajast kasutatakse ära vaid betoonkonstruktsioonid, madalam hooneosa, kus vanasti asus restoran Tarvas, lammutatakse sootuks. Praegune autoparkla ehitatakse täis, maa alla tuleb kaks korrust parklaid, sellele lisaks veel üks korrus maa peale.

Parklatele jääb Tartu Tarbijate Kooperatiivi (TTK) juhi Tarmo Pungeri sõnul 16 000 ruutmeetrit. Kuni kuuekorruselise hoone 13 000 ruutmeetrile tulevad äripinnad kauplustest toidukohtadeni välja, majja tuleb ka 11 000 ruutmeetrit büroopinda.

Maja ankurrentnikuks saab aga Tartu linnaraamatukogu, mis võtab kasutusele 10 170 ruutmeetrit.

Tartu linnaraamatukogu direktor Asko Tamme ütles, et tulevase raamatukogu ruumiprogramm on koos TTK esindajatega juba paika pandud. 'Aga puudub veel pädev ja kõiki asjaolusid arvestav hinnakalkulatsioon,' lisas ta.

Tamme sõnul on eellepinguni jõudmine selle sügise jooksul päris kindel. 'Pooltel ei ole utoopilisi nõudmisi,' märkis ta. Linn tõenäoliselt rendib TTK-lt raamatukogupinna, lõpliku otsuse langetab linnavolikogu.

Tamme ei ole raamatukogu valmimise tähtaja suhtes üleliia optimistlik, pakkudes esialgse tärminina välja 2009. aasta 1. septembri.

Punger lisas, et kui leping tänavu allkirjad saab, siis kulub järgmine aasta projekteerimisele ning ületuleval aastal algaks ehitus. Ta avaldas lootust, et veel tänavu saab välja kuulutada uue hoone arhitektuurikonkursi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing