Kalev lubab hõivata 12% leiva-saiaturust

Kristina Traks 30. august 2006, 00:00

Rahaliselt tähendab 12 protsenti leiva-saiaturust ca 100 miljoni kroonist käivet aastast.

Sellise turuosaga on Kalevil plaan kandadele astuda ärimees Rein Kilgi firmale Pere Leib ja Fazer Eestile. Kummalegi neist kuulub praegu leiva-saiaturust 11 protsenti.

"Meil on plaan teistelt turuosalistelt turgu ära võtta ja osa saada turu üldisest kasvust," ütles Kalev Chocolate Factory ASi juhatuse liige Alar Pink. Eelmisel aastal kasvas leivatoodete turg Eestis 11 protsendi ehk 80 miljoni krooni võrra.

Paar aastat tagasi ostis Kalev töötava leivavabriku Vilma ning samuti leibade-saiade küpsetamisega tegeleva Ida-Viru ettevõtte Järle. Nende sortiment jääb Pingi sõnul samuti alles ning 12protsendiline turuosa plaanitakse saavutada kokku nii Kalevi kaubamärki kandvate uute pagaritoodete kui ka vanade sortimendis olevate toodete abil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing