PM: Arhitektide liit keeldub osalemast linnavalitsuse uue hoone konkursil

30. august 2006, 08:07

Arhitektide liit ei kavatse nimetada oma esindajaid Tallinna linnavalitsuse uue peahoone arhitektuurikonkursi žüriisse.

Arhitektide liit peab valeks linnajuhtide otsust ehitada maja kesklinna mere äärde kohta, kuhu veel kaks aastat tagasi plaaniti uut ooperimaja, kirjutab Postimees.

Arhitektide liidu keeldumine oma esindajat määramast on jätk kevadel lahvatanud vaidlusele, kui arhitektid soovitasid ehitada linnavalitsuse uus hoone kesklinna sadamasse Admiraliteedi basseini äärde, kuid linnavalitsus eelistas kesklinna sadama ja Kadrioru vahelist tühermaad.

Arhitektide liidu esimees Ülar Mark ütles, et Admiraliteedi basseini äärne asukoht sai valitud põhjaliku ühistöö tulemusel.

Toona osalesid arutelul koos Eesti juhtivate arhitektidega ka linnaametnikud ja maaomanike esindajad. 'Kui linnavalitsus teatas seejärel, et tahab maja ikkagi mujale teha, jäi jutt, et kutsutakse taas kokku ajurünnak ning arutatakse uue hoone sobivust sinna,' lisas ta.

Margi sõnul pole aga sellist kohtumist kokku kutsutud ning linnavalitsus on maja uue asukoha otsustanud 'kinniste uste taga'.

Mark tõi välja ka selle, et ligi kaks aastat tagasi kultuuriministeeriumi juures koos käinud komisjon valis sadama ja Kadrioru vahelise tühermaa välja uue ooperiteatri asukohaks ning arhitektide liit peab seda heaks valikuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing