Skype'i 100 000 kroonise stipendiumi sai Ago-Erik Riet

30. august 2006, 10:40

Tänavu veebruaris Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse poolt välja kuulutatud Skype’i saja tuhande kroonise magistristipendiumi sai Ago-Erik Riet.

Skype"i teatel edestas Riet kuut konkurenti ja läheb stipendiumi toel õppima matemaatikat Cambridge’i Ülikooli magistrantuuri. Ago-Erik Riet ja Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse (EITSA) sõlmisid eile stipendiumilepingu. Riet lõpetas 2003. aastal Tallinna Inglise Kolledži ning õppis seejärel Tartu Ülikooli matemaatika-informaatikateaduskonnas.

„Ma loodan sellest aastast Inglismaal oma õpingute jätkuna väga palju,“ kommenteeris Ago-Erik Riet.

EITSA on eraldanud infotehnoloogia valdkondades õppe- ja teadustöö stipendiume alates 2000. aastast, ent seni on need piirdunud õpingutega Eesti kõrgkoolides. „Meie jaoks on see esimene kord eraldada niivõrd suur stipendium õpinguteks välismaal,” lausus EITSA arendusjuht Kristjan Rebane.

„Jaanuaris stipendiumi välja kuulutades ütlesime, et on patt, kui andeka ja sihikindla magistrandi piiritagune õppetöö rahapuuduse taha takerdub,“ lisas Skype’i Eesti organisatsiooni juhtiv Sten Tamkivi.

Skype’i magistristipendiumi idee sündis 2004. aasta suvel Linnar Viigi poolt algatatud juhtimisseminaril Black Box Open Mind, mille peaesinejad olid Skype’i juht Niklas Zennström ja ettevõtte toonased investorid Steve Jürvetson ning Tim Draper. Juhtimisseminaril osalejad annetasid stipendiumi tarbeks üle 60 tuhande krooni. Täiendava summa stipendiumifondi eraldas Skype.

EITSA kaudu eraldatud Skype’i magistristipendiumi kõrval toetab Ago-Erik Rieti õpinguid ka Sihtasutus Archimedese vahendatav riiklik stipendiumiprogramm Kristjan Jaak.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing