Tartu näitab Tallinnas oma põnevamaid arhitektuuritöid

30. august 2006, 17:19

Homme avatakse Tallinnas Laste Maailma disaini- ja arhitektuurigaleriis näitus Tartu linnas 2005. ja 2006. aasta jooksul korraldatud arhitektuurivõistlustest.

Tartu linnavalitsuse teatel võib avataval näitusel näha säravamaid töid Rebase tn korterelamupiirkonna, Riia 20, Riia 22, Era 3 ja Filosoofi 2a asuvate kruntide planeeringuvõistluse, Laia tn autosilla, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli peahoone, Ida tänava uue lasteaia ja Tartu Kesklinna kooli arhitektuurivõistlustelt.

Esindatud on nii kodumaised tegijad kui ka välismaise arhitektid nagu Gianni Botsford Inglismaalt või Thomas Pucher ja Alfred Bramberger Austriast.

Tartu linnas on arhitektuurivõistlus kujunenud üheks olulisemaks linnaruumi kujundamise meetodiks. Suuremad elamupiirkonnad ja avalikud hooned on leidnud põnevad lahendused just tänu sellele, leidis linnavalitsus.

Tartu linnavalitsuse arhitektuuriteenistuse arhitekti Tõnis Kimmeli sõnul on olulisematest töödest välja pandud ka pilkupüüdvad maketid. 'Näitust võib vaadata, kui erinevate maketeerimistehnikate näitust, kuna enamasti noored osavõtjad ei ole oma loomingulisust makettide tegemisel vaka all hoidnud,' lisas Kimmel.

16. septembrini avatud näituse „Võistlus uue Tartu eest“ korraldas Tartu linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna arhitektuuriteenistus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing