Vene metallimagnaat ostis ärilehe Kommersant

31. august 2006, 09:35

Venemaa metallimagnaat Ališer Usmanov ostis 300 miljoni dollari eest juhtiva ärilehe Kommersant.

Sellega kaob üks viimaseid mõjukaid sõltumatuid ajalehti enne Venemaal 2007. aasta detsembris toimuvaid parlamendivalimisi ja 2008. aasta märtsis toimuvaid presidendivalimisi, kirjutab Wall Street Journal.

Usmanovile kuulub terasekonglomeraat Metalloinvest. Ajakiri Forbes reastab Usmanovi 3,1 miljardile dollarile hinnatud isikliku varaga Venemaa rikkaimate inimeste seas 25. kohale. Mees on hoidnud madalat profiili, kuid hinnatakse Kremlile lojaalsete ärimeeste hulka.

Pikka aega kontrollis Kommersanti Boris Berezovski, president Vladimir Putini üks teravamaid kriitikuid. Selle aasta alguses müüs ta oma osaluse kauaaegsele äripartnerile Boris Patarkazišvilile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing