Mure intresside pärast

Raivo Sormunen 01. september 2006, 00:00

Euroopa turud tundsid eile muret keskpanga vihje pärast, mille kohaselt tõstetakse väga suure tõenäosusega enne aasta lõpu veel baasintressimäära ning muudetakse sedasi ettevõtete laenukulusid suuremaks.

Investorid kardavad, et kõrgemad intressid võivad lüüa majanduskasvu ja kahandada ettevõtete kasumeid. Seetõttu olid eile suurema löögi alla majandustsüklitega enam koos liikuvad sektorid nagu näiteks tehnoloogiafirmad.

"Intressid jätkavad tõusu nii USAs kui ka Euroopas ning tõenäoliselt lööb see ettevõtete kasumeid," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Merchant Securities fondivalitseja James Crocker. Regiooni suurim arvutiteenuse pakkuja Cap Gemini aktsia oli eile pärastlõunaks kaotanud 1,5% ja sama sektorit esindav Atos Origin SA 1,6%.

Ehkki meeleolud olid turul mõõdukalt negatiivsed, leidus mitmeid mainekaid firmasid, mille aktsiad esinesid tugevalt. Üks tublimaid oli Air France (2,3%, 21,18 euroni). Lennuoperaatori majandusaasta esimese kvartali kasum tõusis tänu Aasia ja USA suunaliste lendude huvi kasvule ja kõrgemale piletihinnale 112 miljonilt 244 miljoni euroni. Lisaks tõstis kompanii oma aasta kasumiprognoosi.

L'Oreal kosus aga 3,9%, 83,2 euroni. Maailma suurim kosmeetikatootja näitas esimesel poolaastal nii 22% käibe- kui ka kasumikasvu.

Veidi paranes eile Euroopa aktsiaturgudel üleüldine olukord pärastlõunal, kui USAs avaldati raportid inflatsioonist ja tarbijate kulutustest, mis lisasid usku, et Ühendriikide keskpank võib olla baasintressimäärade tõstmisega selleks korraks ühel pool.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing