11,3 miljonit krooni eraldab riik veel tänavu kutsekooliõpilaste söögirahaks

Annika Matson 01. september 2006, 16:10

11,3 miljonit krooni läheb veel tänavu riigieelarvest 18 000 põhikoolijärgses kutseõppes õppivale noorele söögirahaks, teatas haridus- ja teadusministeerium.

Riik eraldab ühe koolilõuna kohta kümme krooni. 'Kutseõppuritele võime tänavu 1. septembril soovida mitte üksnes head uut aastat, vaid ka jätku leiba!' sõnas haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Ministri sõnul on oluline tagada kõigile kutsekoolide õpilastele päevas vähemalt üks soe söögikord. Paljud kutsekoolide õppurid õpivad kodust kaugel, mis teeb toitlustamise veelgi vajalikumaks. See on noorte tervise küsimus ja ka toimetuleku küsimus. 'Kui riik tegeleb rohkem sotsiaalküsimustega, siis saavad koolid vabamad käed õppetööga tegelemiseks'.

Alates tänavu 1. jaanuarist eraldab riik raha ka põhikooliõpilaste koolitoidule, siis hakkas tasuta toitu saama ligi 130 000 õpilast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing