Börsiülevaade: PTA rallis, muidu vaikne

01. september 2006, 14:45

Kui tänane PTA Grupp aktsia tõus välja jätta olid liikumised täna Tallinna börsil igavad.

Pärast 22. augustil avaldatud uudist, et PTA kontserni alla liidetakse Läti pesutootja Lauma, Valgevene pesutootja Milavitsa ja Vene pesupoodide operaator Linret ning ettevõte muutub kümme korda suuremaks on väärtpaber löödud tugevalt kõikuma ja uut hinnataset otsima.
Lühikese ajaga on aktsia tõusnud 3 euro (46,94 krooni) alt 3,96 euroni (61,96 kroonini), sealt sööstis vabalangusse ja käis taas ära allpool 3 eurot, kuid tänase päeva lõpetas juba taas 3,60 eurol (56,33 kroonil).

Samas tuleb möönda, et kuna ettevõte on veel väga väike ja vabade kaubeldavate aktsiate hulk turul väike toimuvad suured kõikumised iga väiksemagi tehingu peale. Täna piisas 4,1 protsendisest tõusu jaoks vaid 108tuhande kroonisest käibest.

PTA aktsia ostjad peaks kindlasti arvestama, et hoolimata kontserni kapitaalsest muutumisest lähiajal langeb radikaalselt ka praeguste investorite osalus firmas (praeguselt 100%lt 5,1%ni).

Ülejäänud turul oli täna vaiksem.
Üllatav on Tallinki passiivsus. Kui üks päeva lõpus tehtud 2,6 miljoni kroonine tehing kõrvale jätta kaubeldi vaid miljoni krooni eest.
Pärast suhteliselt edukat aktsiaemissiooni on huvi väärtpaberi vastu üllatavalt passiivne. Kui kolmapäeval veel kaubeldi 18 miljoni krooni eest, siis eile jäi laevanduskontserni väärtpaberi käive vaid 1,2 miljoni krooni peale.
Võib arvata, et äsja maha saadud 1,48 miljardi kroonise uusemissiooniga sai paljude suurinvestorite isu rahuldatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing