EPL: Sõiduplaanidele tehakse nelja aastaga ühtne andmebaas

01. september 2006, 07:25

Hiljemalt 2010. aastaks läheb käiku üleriigiline sõiduplaanide ja reisiplaneerimise infosüsteem.

Kui seni tuli ühistranspordi kasutajal sobivat bussi- või rongiaega otsida eri andmebaasidest, siis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eestvedamisel valmiv infosüsteem koondab kõik sõiduplaanid, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ministeeriumi veondus- ja liiklustalituse juhataja Priit Vene sõnul oleksid edaspidi internetis ühelt aadressilt kättesaadavad kõigi ühistranspordiliikide sõiduplaanid, olgu tegemist kas või kõige väiksema bussiliiniga.

Samuti võimaldaks süsteem internetis kaardi järgi kavandada Eesti piires tehtavaid sõite, leides kasutajale sobivaimad sõiduvõimalused: lähima peatuse asukoha, ühissõiduki väljumise ja saabumise kellaajad ja ümberistumised. 'Lõppeesmärk on, et kasutaja saaks osta ka piletid kogu sõidu ulatuses,' ütles Vene.

Järgmine samm oleks peatustes reaalajas sõiduinfo näitamine, mis pilootprojektina rakendub esmajoones Tartus. Nii näeks peatuses ootav inimene tabloolt, et tema oodatav Tammelinna buss ei väljunud õigel ajal.

Maapiirkondades omakorda saaks pärast süsteemi üleriigilist rakendamist soovitud bussi sõiduplaanist kõrvalekaldumise kohta tellida sõnumi mobiiltelefoni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing