Helenius ostis Saaremaa piimatootja

Annika Matson 01. september 2006, 10:55

Investeerimispankuri Joakim Heleniuse firma Trigon Farming ostis farmi Saaremaal.

Eesti ja kogu Ida-Euroopa suurimaks piimatootjaks pürgiv valdavalt Soome ärimeeste firma Trigon Farming ostis sel kuul lisaks Raplamaa Kaiu LTle ka Saaremaa Kärla põllumajandusühistu, kirjutab Meie Maa.

Kärla PÜ on suuruselt Saaremaa kolmas piimatootja. Möödunud aasta lõpul sai Kärla PÜ valmis ka maakonna suurimaid ja moodsamaid karussell-lüpsiplatsiga vabapidamislautu 500 lehmale.

32kohaline Westfalia Surge kalasaba tüüpi lüpsikarussell soetati plaaniga ehitada uuele laudale veel 500 lehmakohta juurde. Kärla ühistus on nii Eesti punase karja kui ka Eesti holsteini tõugu lehmad. Ettevõtte kasutuses on 1400 ha maad, sellest omandis umbes 700 ha.

Trigon Farmingu ja nüüd ühtlasi ka Kärla PÜ juhatuse liige Ülo Adamson ütles, et Trigonil on plaanis osta Eestis veel piimafarme, eeskätt neid, kel on vähemalt 500 hektarit maad omandis.

Just lisainvesteeringute toomist piimandusse ja tootmismahtude suurendamist peab Trigon Farming Adamsoni sõnul oma eesmärgiks. Sihiks on luua Eestis ühtne ja tugev piimanduskontsern.

Praegu on investeerimispanga Trigon Capitali juhitaval Trigon Farmingul põllumajandusettevõtted Eestis kolmes kohas: Ida-Virumaal, Raplamaal ja Saaremaal. Ida-Virumaal asuvad VR-Vasavere OÜ ja OÜ Revino on Adamsoni sõnul juba oma maakonna suurimaid piimatootjaid.

Adamsoni sõnul on Trigoni sihiks laieneda ka Ida-Euroopasse. Sel kuul osteti lisaks Eesti kahele põllumajandusettevõttele ka Venemaal Peterburi lähedal üks alla 1000 hektari suurune piimafarm ja Ida-Ukrainas 5000 hektari suurune farm. Venemaa puhul on võetud sihikule Peterburi turg, Ukrainas tahetakse piima kõrval arendada ka teraviljakasvatust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing