Kaubandus-Tööstuskoja juht Siim Raie: palgatõus meelitab eestlased välismaalt koju tagasi

Mariliis Pinn 01. september 2006, 17:23

Kaubandus-Tööstuskoja juht Siim Raie ütles, et Eestis võib spetsialistide põuda leevendada vaid palgatõus, mis meelitaks eestlased välismaalt koju tagasi.

Raie lisas, et Eestis ei ole hetkel kavas avada tööjõudu kolmandate riikide kodanikele.

Raie ütles, et Poola tööjõuturu avamine on sõltuv Poola majandusstruktuurist. Tõenäoliselt on see ajutine lahendus, et leevendada põllutööliste puudust saagikoristamisel. Samas lisas ta, et ei usu, et Eestis valitsevat tööjõupõuda aitaks sellised sammud leevendada. „Eesti peab säilitama konservatiivse tööjõu poliitika,” kommenteeris Raie.

Poola valitsus otsustas avada oma tööturu Ukraina, Vene, Valgevene, Saksa ja Türgi kodanikele ning lubada neil tööloata töötada hooajalistel põllutöödel.

Sellekohasele otsusele kirjutas 30. augustil alla Poola töö- ja sotsiaalpoliitika minister Anna Kalata. Poola otsustas oma tööturu avada vaatamata sellele, et riigis on ELi suurim tööpuudus, tööta on 16% aktiivest rahvastikust. Kuna poolakad ise sõidavad palju tööle lääneriikidesse, siis on tekkinud probleeme saagikoristusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing