PM: Kalleim gümnaasium Eestis tõstis õppemaksu

01. september 2006, 08:08

Eesti kalleim üldhariduskool, EBSi gümnaasium, kergitas tänavuse õppeaasta eel õppemaksu kümnendiku võrra,

Õppemaks EBSi gümnaasiumis on tänavu 28 500 krooni. EBSi ingliskeelses gümnaasiumis tuleb õppuri vanemail välja käia 46 500 krooni õppeaastas, kirjutab Postimees.

'Püüame turusituatsiooni jälgida, kaks aastat õppemaks ei muutunud, tänavu tõstsime kümme protsenti,' lausus EBSi gümnaasiumi direktor Ave Paat. 'See on seotud inflatsiooni ja vajadusega õpetajate tööturul konkurss korraldada, et saada ikkagi häid õpetajaid.'

'Ma ei ütleks, et meil on õppekohtadele konkurss,' lausus Paat. 'Erakool komplekteerib nii palju õppekohti, kui on tahtjaid, sest me oleme äriettevõte ja oleme huvitatud, et oleks palju õpilasi.'

Tänavu õpib EBSi gümnaasiumis 140 õpilast. Direktor hindas, et umbes pooled õpilastest pärinevad n-ö tavalistest, riigi keskmise sissetulekuga peredest, teise poole moodustavad firmajuhtide järeltulijad.

Paat arvas, et EBSi eelis on rahvusvahelisus, ingliskeelse õppe võimalus ja majanduskallak.

Rocca al Mare kooli vanemate klasside ja Audentese gümnaasiumi aastane õppemaks on napilt madalam EBSist, olles 27 000 krooni aastas.

Rangelt võttes kalleim on kahtlemata eelkõige diplomaatide ja rahvusvaheliste ärimeeste lastele mõeldud Eesti rahvusvaheline kool oma 227 000kroonise õppemaksuga. Samas Eesti lapsi käib seal üksikuid.

Vene erakoolidest üks tuntumaid, Vladimir Kornijenko eragümnaasium küsib 25 000-kroonist õppemaksu. Kooli sekretär Kristiina Trumm lausus, et sel sügisel on neil 211 õpilast ja kõik tahtjad kooli ei saanudki.

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis saab õppida Tallinnaga võrreldes ülinapi tasu eest – 5900 krooni aastas. 'Meie inimeste maksejõud on palju väiksem kui Tallinnas,' lausus kooli õppealajuhataja Ene Kõo.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing