Tartu tõhustab põlenud jaamaala valvet

Gert D. Hankewitz 01. september 2006, 10:34

Tartu kriisikomisjon otsustas tõhustada valvet eile põlenud jaama territooriumil ja tellida uuring nii raudteetransiidi linnast välja viimise võimaluste kohta.

Kriisikomisjoni osalise koosseisu nõupidamisel arutati, milliseid meetmeid saab kasutusele võtta analoogsete sündmuste ärahoidmiseks. Rõhutati jaama territooriumi parema valvamise vajadust. Linnavalitsus otsustas tagada jaamahoone juures mehitatud valve kaheks kuuks, et seni saaks koostöös raudteega valmistada ette põhjalikumad valvesüsteemid.

Kriisikomisjon arutas ka raudteeohutuse küsimusi pikemas perspektiivis ja leidis, et otstarbekas on tellida koos maavalitsusega ekspertiis nii
maantee- kui ka raudteetransiidi linnast välja viimise võimaluste kohta.

Tartu vaksalihoone omaniku Rein Kilgi hinnangul käitusid päästemeeskonnad tulekahju kustutamisel väga professionaalselt. Rein Kilk andis ülevaate ka restaureerimistööde käigust. Tööd algavad tema hinnangul lähiajal. Esialgu hädaabitöödena, misjärel jätkuvad restaureerimistööd. Hoone omanik lubas tegeleda küsimusega, kuidas võimaldada inimestel rongi oodata ka ehitustööde käigus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing